Lokalne atrakcije

Tijekom Vašeg boravka moći ćete birati između različitih organiziranih izleta. Za manje od sat vremena vožnje od Murtera možete doći do tri hrvatska nacionalna parka –
Kornati, Krka i Paklenica.

Jednako spektakularan je i obližnji park prirode Vransko Jezero.

Svakako trebate posjetiti obližnji grad Šibenik, koji je zaštićen kao UNESCO-va kulturna baština. Osim Šibenika blizu se nalazi i grad Zadar, koji također ima bogatu povijesnu baštinu.

Nacionalni Park Kornati su sa 89 otoka najkompaktnija i najočuvanija otočna grupa na Mediteranu te su jako popularno odredište gostima Jezera Village turističkog naselja. Zahvaljujući njegovoj poziciji otok Murter je idealna početna točka prema brojnim okolnim atrakcijama. Organizirani izleti ne traju predugo što ostavlja mnogo više vremena za kupanje u moru i otkrivanje okolnih parkova. Osim toga možete i uživati u vožnji brodom kroz obližnji Nacionalni Park Krka. Sa svojih sedam prekrasnih vodopada rijeka Krka je prirodni fenomen. U blizini Murtera nalazi se najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Vransko Jezero je jedno od rijetkih, gotovo netaknutih ptičjih prirodnih staništa, te omiljeno mjesto za velik broj biciklista. Sadrži oko 50km biciklističkih staza koje se protežu okolo jezera. Najbliža zračna luka je Zračna luka Zadar, koja je udaljena 40km od KS Holidays mobilnih kućica.

Komentari su zatvoreni.